Terug naar overzicht

8e in Elsevier niet zorgwekkend

De opleiding Chemische Technologie is in de laatste editie van Elsevier gezakt van een tweede naar een achtste plaats. Academiedirecteur Paul van Hal maakt zich nog geen zorgen. ‘De resultaten van de opleidingen liggen dicht bij elkaar.’

Geen paniek
De daling van plaats twee naar acht is geen reden tot paniek voor Paul van Hal, directeur bij de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu. ‘De opleiding loopt gewoon erg goed.’

Nadere bestudering van de cijfers in Elsevier leert dat de opleidingen Chemische Technologie zeer dicht bij elkaar liggen. De Avansopleiding doet zeer weinig onder voor concurrenten als Saxion en Zuyd Hogeschool, de nummers vijf in de ranglijst.

Veel wiskunde
Wat volgens de academiedirecteur mee zou kunnen spelen bij de daling in Elsevier is dat veel eerstejaarsstudenten vorig jaar zijn uitgevallen. ‘Chemische Technologie is de meest exacte opleiding van onze academie. Er zit veel wiskunde in, dat valt sommige studenten tegen.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?