Terug naar overzicht

Data-analyse: uitdaging of bedreiging?

Het verzamelen en analyseren van informatie neemt in hoog tempo toe. In hoeverre vormt dit een bedreiging voor bijvoorbeeld de privacy en welke mogelijkheden biedt de analyse van verzamelde data? Daarover gaat de eerste Avans Academielezing van het nieuwe studiejaar.

Wat is precies de betekenis van zogenoemde big data? Welke mogelijkheden biedt het analyseren van gegevens afkomstig uit bijvoorbeeld social media, internetlogging of beeldinformatie van bewakingscamera’s? Welke organisaties hebben al de eerste stappen gezet en zijn hierin succesvol?
Giel Vossen is docent Informatica bij Avans. Op 25 september geeft hij uitleg over organisaties die al ver zijn op het gebied van dataverzameling en wat anderen daarvan kunnen leren.

Geld verdienen met data
Gartner, ‘s werelds meest vooraanstaande consultancy-organisatie binnen de informatietechnologie, schat in dat het nog tenminste vijf tot tien jaar duurt voordat organisaties geld kunnen verdienen met big data. Belangrijke reden hiervoor is dat de technologieën om big data te doorzoeken en te bewerken nog steeds volop in ontwikkeling zijn. Daarnaast hebben organisaties grote moeite de uitdagingen van big data te herkennen, de juiste vragen te formuleren en de nieuw verworven inzichten in te zetten in hun bedrijfsvoering.

Aanmelden
Belangstellenden kunnen de Avans Academielezing van 25 september gratis bijwonen. De lezing begint om 19.30 uur en vindt plaats op Avans in Breda. Aanmelden kan via deze link.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?