Terug naar overzicht

Lange rijen op HBO Intro Den Bosch

De muziek was geweldig en de sfeer was fantastisch, behalve dan als je een biertje probeerde te halen… Het HBO Intro Festival Den Bosch trok gisteravond bijna vierduizend bezoekers en dat, in combinatie met het warme weer, zorgde voor lange rijen aan de bar.

Vorig jaar was het festival in Den Bosch voor het eerst op het plein aan de Onderwijsboulevard, naast het Koning Willem I College. Die nieuwe locatie beviel erg goed en het festival trok toen een kleine 2.800 bezoekers. Dit jaar was het een stuk drukker, volgens organisator Bart Wouters. ‘Ik schat de eindstand op tussen de 3.500 en 4.000 bezoekers.’

Te weinig
En dat was vooral bij de bar goed te merken. Daar werden de rijen steeds langer en vanaf een uur of acht stond het daar continu vijf man dik. Er was één drankpunt aan de zijkant van het terrein en één vierkante tent in het midden van het terrein, waar je aan drie kanten aan de bar drank kon halen. Te weinig? ‘Achteraf gezien: ja’, geeft Wouters toe. ‘Volgend jaar wil ik meer drankpunten of een grotere bar. Het is niet goed als je twintig minuten moet wachten op je biertje.’

Door de warmte werd er volgens de organisatie ook meer gedronken. Daarbij kwam dat de bierfusten moeilijk te koelen waren en daardoor gingen schuimen, wat het tappen tijdens de avond enorm vertraagde. Twee taps hadden bovendien last van technische mankementen. ‘Dat gaan we tijdens de evaluatie met de brouwer nog eens bespreken.’

hbointro-denbosch-bar-460

Witte wijn
Ten opzichte van vorig jaar was er veel meer drank ingeslagen, maar desondanks was de witte wijn rond half tien helemaal op: eerst de zoete en daarna ook de droge. Wouters: ‘Drank is altijd lastig in te schatten. Van bepaalde soorten hebben we nu nog heel veel over en van andere is alles op. We hebben extra witte wijn laten komen, maar toen die kwam, was de meeste vraag daarnaar al voorbij.’

Vooraan bij het podium merkte je echter helemaal niks van de drukte aan de bar. Daar gingen de studenten ondanks de warmte compleet uit hun dak op de dansbare beats van The Flexican, Biggi en Zifiron. Gregor Salto was de afsluiter van het festival en Vato Gonzalez deelde gratis cd’tjes uit, die hij later ook nog signeerde voor de echte fans.

Kijk voor meer foto’s van het festival op onze Facebookpagina.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?