Terug naar overzicht

Joe Hill – Nosferatu

Nos4a2 is het kenteken van een oude rolls royce die bestuurd wordt door Charlie Manx, een 104-jarige die kinderen ontvoert naar het mistroostige ‘Kerstland’. De enige die ooit wist te ontsnappen aan manx is Victoria McQueen. Na een lange gevangenisstraf komt Manx opnieuw achter Victoria aan en ontvoert haar zoon.

Het is lang geleden dat een schrijver zich succesvol waagde aan een zeshonderd pagina’s tellend horrorverhaal waarin door demonen bevangen auto’s, parallelle werelden en kleinsteeds Amerika een grote rol spelen. Meester in dit soort verhalen is Stephen King. Maar Nosferatu, het derde boek van Joe Hill, doet niet onder voor bekende King-boeken als Het en Carrie. Het is zelfs beter dan recenter werk van King dat vaak te laat op gang komt.

Joe Hill pakt je vanaf de eerste bladzijde bij de lurven en laat je pas op de laatste bladzijde weer los.

Hill heeft het schrijven duidelijk niet van een vreemde, Stephen King is namelijk zijn vader.

Punt. Of had jij nog wat?

Anne-Marie

Joe Hill neemt het stokje over van zijn vader. Uitstekend horror boek voor, met name, de kerstdagen!

2013-12-24 06:51:50

Meer lezen?