Kunstdocent scoort met film in Amerika

  De Bredase filmmaakster Jenny van den Broeke, docent én oud-student van de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St. Joost, scoort in Amerika met haar documentairefilm Blinde Liefde. De film draait daar op drie filmfestivals en won al een ‘eervolle vermelding’.

  Jenny van den Broeke studeerde in 2006 af op Animatie aan AKV|St. Joost en is daar sinds 2009 filmdocent. Haar documentaire Blinde Liefde laat, onder andere door animatie, zien hoe de drie blinde tieners Merel, Ilse en Florian de liefde beleven. De filmmaakster laat zien hoe de jongeren ‘zien’ en voelen en omgaan met zaken als schoonheid en flirten.

  Eervolle vermelding
  De documentaire duurt een half uur en wordt in Amerika, onder de titel Blind Love, goed ontvangen op diverse filmfestivals. De film kreeg op het Santa Monica Independent Film Festival een eervolle vermelding. Half oktober draaide de documentaire op het San Francisco International Festival of Short Films en eind oktober draait de film twee keer tijdens het Austin Film Festival.

  Meer artikelen over

           

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties.