Terug naar overzicht

Lauw varkensgebraad met supermarkt-jus

Elk zichzelf respecterend eetcafé heeft er een: een daghap die op zo’n smoezelig krijtbord staat geschreven. Maar zijn het kliekjes van de vorige dag of zijn ze ook écht lekker? Deze maand nemen we Tilburgse daghappen onder de loep.

Bij Café Bolle hebben we zelfs keuze uit drie daghappen. Luxe dus. Spareribs, kip piri piri of het varkensgebraad. Meteen een kritische noot: geen optie voor de vegetariër of de visliefhebber. Omdat het laatste gerecht bij mij de meeste nieuwsgierigheid wekt, kies ik voor het varkensgebraad.

Bijna koud
Ik verwacht iets aan het spit maar tot mijn teleurstelling blijken de varkenslapjes netjes op mijn bord te liggen. Die zijn lauw, bijna koud zelfs, en ietwat droog. Een pluspunt: de jus. Die lijkt uit een pakje te komen maar geeft het vlees tenminste nog een beetje sjeu.

Dressing uit een flesje
Waar het vlees niet lang genoeg in de pan had gelegen, zijn de frieten juist te hard gebakken. Altijd een teleurstelling. Die teleurstelling wordt overigens groter als de sla regelrecht uit een zakje uit de supermarkt lijkt te komen en de dressing dezelfde is als ik in een flesje in mijn koelkast heb staan. Niets spectaculairs dus, maar we eten hem wel op (die dressing staat natuurlijk niet voor niets in mijn koelkast).

Het overvolle terras op het Piusplein maakt dat de bediening weinig tijd heeft om je liters bier in de maag te splitsen. Maar elke luttele seconden die ze hebben komen de blonde meisjes het in ieder geval vragen!

Varkensgebraad 6,50 euro
Café Bolle, Piusplein 8 Tilburg

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?