Terug naar overzicht

Oud-student ontwerpt beste Volkskrant-cover

Nina Broersen, net-afgestudeerd aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St. Joost, heeft de Dutch Design coverwedstrijd van Volkskrant Magazine gewonnen. Zowel de beeldredactie van de Volkskrant als lezers van de krant vonden haar ontwerp het beste.

Nina maakte een cover met een groot stuk kaas. ‘Ik wilde proberen om iets leuks te doen met een clichébeeld van Nederland. De beeldredactie van de Volkskrant vond mijn ontwerp goed omdat je niet meteen zag dat het niet alleen een groot stuk kaas is, maar ook een stoel.’ De opdracht was een cover ontwerpen rondom het thema ‘Dutch Design’.

Extra opdrachten?
Nina’s ontwerp werd uit honderden inzendingen gekozen door de beeldredactie en ook stemmen op internet vonden haar cover de beste. ‘Dat is erg leuk, ik probeer een eigen bedrijf op te zetten als illustrator en dat is best lastig. Misschien dat dit soort dingen extra opdrachten kunnen opleveren.’

Het ontwerp van Nina viel afgelopen zaterdag bij alle abonnees van de Volkskrant op de deurmat.

Punt. Of had jij nog wat?

N

Wat er niet bij vermeld is dat het ging om een cover voor het thema-nummer "Dutch Design".

2013-11-01 16:12:11

Lvt

Ik snap er niks een winnende afbeelding die een combinatie weergeeft van een stuk kaas en een stoel in een creatieve manier? Dit vertegenwoordigt toch niet de Nederlandse 'Volkskrant'?

2013-10-28 17:21:52

Meer lezen?