Terug naar overzicht

Pasta salmone die lonkt

Elk zichzelf respecterend eetcafé heeft er een: een daghap die op zo’n smoezelig krijtbord staat geschreven. Maar zijn het kliekjes van de vorige dag of zijn ze ook écht lekker? Deze maand nemen we Tilburgse daghappen onder de loep.

Het is in ieder geval genoeg. Dat zie je meteen als de daghap wordt geserveerd; een goedgevuld bord met een flinke pastamaaltijd lonkt. Jammer genoeg is het een beetje zoeken naar de zalm. Maar de kreeftensaus maakt dat gemis ruimschoots goed.

Geen sla voor de sier
Een absolute pre: de salade ligt er niet voor de sier. Geen blaadje sla met komkommer en tomaat om het bord op te leuken, maar een volwaardige salade. Geserveerd mét dressing, die overigens niet uit een flesje komt. Dat maakt het de moeite waard om de salade ook daadwerkelijk op te eten. Deze pasta salmone is dan wel niet de goedkoopste daghap, wel de lekkerste.

De combinatie van de rust in de serene tuin van het eetcafé en personeel dat niet constant vraagt of ze nog bier aan je kunnen slijten, maakt Langeboom een prima spot om bij te komen als je na een lange dag hectiek op school geen zin hebt om te koken.

Pasta salmone 8,50 euro
Eetcafé Langeboom, Nieuwlandstraat 1 Tilburg

 

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?