Terug naar overzicht

Op gesprek bij Edwin Verlangen

Niet alleen praten over onderwijs, maar het ook geven. Edwin Verlangen is sinds 1 augustus aangesteld als nieuwe directeur van de Academie voor Algemeen en Financieel Management (AAFM).

Verlangen studeerde scheikundige technologie aan de universiteit in Eindhoven en daarna nog een jaar aan de lerarenopleiding in dezelfde stad. Nadat hij afstudeerde in 1993 was hij tot 2006 docent scheikunde op middelbare scholen. ‘We moeten niet alleen praten over onderwijs, maar het ook geven’, vindt hij.

Het directeurschap is je niet vreemd.
‘Bij de Technische Universiteit Eindhoven heb ik gedurende een dertienjarige loopbaan verschillende functies bekleed. Ik ben er communicatie- en beleidsmedewerker geweest. Daarna had ik managementfuncties. Ook leidde ik er leraren op en werd ik adjunct-directeur van de faculteit scheikundige technologie.’

Vanwaar de overstap in 2007 naar het ROC?
‘Onderwijs vernieuwen op de universiteit is niet zo uitdagend, die studenten komen er toch wel. Ik was er directeur onderwijs en studentenzorg, zoals je hier het LIC en Studentzaken hebt. Na twee jaar werd ik er ook directeur HRM. Het competentie gericht onderwijs werd destijds ingevoerd, wat dat betreft had het mbo meer te bieden.’

Is Avans een uitdaging?
‘Het hbo ontbrak nog op de onderwijs-kwartetkaart. Ik ga nu terug naar het onderwijs waar ik echt vandaan kom!’

De academie beschikt nog niet over een adjunct-directeur.
‘We zoeken iemand die een onderwijs-team kan leiden en daarnaast de ondersteuning verder door ontwikkelt. Met een accreditatie voor de deur moet de nieuwe adjunct-directeur in kwaliteit kunnen denken. De sollicitatieprocedure loopt nog, we gaan ervan uit dat de directie in november weer compleet is.’

Hoe ziet de toekomst van AAFM eruit?
‘We gaan voor transparante, open communicatie. Voortbouwend op de (financieel) gezonde academie zoals deze nu is. Iedereen kwam fluitend terug van vakantie. We gaan gezamenlijk een nieuwe koers voor de komende jaren bepalen.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?