Terug naar overzicht

60 procent Amsterdamse studenten gebruikt XTC

Ongeveer 60 procent van de Amsterdamse studenten heeft vaker dan twee keer een xtc-pilletje geslikt, 30 procent nog nooit. Dat blijkt uit een enquête van Folia.

In samenwerking met het Bonger Instituut voor Criminologie is het drugsgebruik onder Amsterdamse studenten door Folia onder de loep genomen. Ruim 540 studenten van de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam deden mee  onderzoek.

Wekelijks een pilletje
Daaruit blijkt dat 70 procent van de xtc-slikkende studenten gemiddeld minder dan een keer per maand gebruikt: slechts een enkeling slikt wekelijks een pilletje. Op het eerste gezicht lijkt het dus allemaal wel mee te vallen met het excessieve xtc-gebruik onder studenten .

Xtc is een middel waar vaak mee geëxperimenteerd wordt maar dat niet regelmatig wordt gebruikt, zegt Ton Nabben, onderzoeker bij het Bonger Instituut en gespecialiseerd in drugstrends in het Amsterdamse uitgaansleven in een artikel op Folia. ‘Toch kun je spreken van normalisering van xtc-gebruik. De ervaring die mensen met het middel hebben komt voort uit hun drang om te experimenteren. De twintigers van nu willen zich onderscheiden en dat doen ze onder andere door met drugs te experimenteren.’

Punt. Of had jij nog wat?

tinkerbell

Probeer het, het is de moeite waard.

2013-11-29 13:23:06

Anon

Ik denk dat ik onder de doelgroep val van "nog nooit gedaan, wel enigszins nieuwsgierig". Ben toch wel benieuwd wat zoiets met je doet, dus wie weet dat ik het ooit probeer, maar misschien ook niet. Vind het percentage in A'dam wel hoog.

2013-11-26 07:47:56

Meer lezen?