Terug naar overzicht

Alle verpleegkunde-opleidingen één profiel

De zorg verandert de komende jaren ingrijpend en verpleegkundigen moeten meeveranderen. De zeventien hogescholen die verpleegkundigen opleiden, waaronder Avans, ontwikkelen daarom gezamenlijk één opleidingsprofiel, zodat in de toekomst alle afgestudeerden aan dezelfde kwalificaties voldoen.

Die veranderingen zijn bijvoorbeeld E-health, vergrijzing, een veranderende visie op het begrip gezondheid, de patiënt als partner van de zorgverlener en het decentraal – bij gemeenten – organiseren van de zorg.

Kerntaak
Het nieuwe opleidingsprofiel moet ervoor zorgen dat afgestudeerde verpleegkundigen breed opgeleid en inzetbaar zijn. Het verlenen van zorg blijft de belangrijkste kerntaak van de verpleegkundige. Een belangrijk accent komt te liggen op preventie en zelfmanagement van de burger.

De zeventien hogescholen werken samen in het project Bachelor Nursing 2020, dat officieel van start is gegaan met de ondertekening van een convenant. Anouk van Lange, opleidingscoördinator Verpleegkunde, ondertekende dat namens Avans.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?