Terug naar overzicht

Jeffery Deaver – De Oktoberlijst

Na meer dan dertig thrillers geschreven te hebben, was de Amerikaan Jeffery Deaver toe aan een nieuwe uitdaging. Met als resultaat het zeer originele De Oktoberlijst.

Een goede thriller moet het hebben van cliffhangers, clous en plotwendingen. Maar is dat ook mogelijk als je begint bij het einde? Ja, zo blijkt wel uit dit boek. Al word je als lezer vooral in het begin op de proef gesteld. Het is gek om te beginnen met de eindscène en vandaaruit terug te gaan naar de start van het verhaal.

Vakwerk
Deaver heeft vakwerk afgeleverd want in elk volgend (of vorig) hoofdstuk zit wel een plotwending die je idee van hoe alles zit overhoop gooit. Wie is die freak die het dochtertje van hoofdpersoon Gabriela heeft ontvoerd en wat staat er op De Oktoberlijst? Er is maar een manier om daar achter te komen, het boek uitlezen tot aan het begin.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?