Terug naar overzicht

Lekkere combinatie van gekruid gehakt en zure room

Elk zichzelf respecterend eetcafé heeft er een: een daghap die op zo’n smoezelig krijtbord staat geschreven. Maar zijn het kliekjes van de vorige dag of zijn ze ook écht lekker? Deze maand nemen we Bredase daghappen onder de loep.

Bij Mexicaans Restaurant Popocatepetl moet je even zoeken naar de daghap, ofwel de Plato del Dia. Achterin de menukaart kun je vinden dat je er op maandag, dinsdag en woensdag voor 6,90 euro een kunt bestellen. Bij de bediening moet je zelf even vragen wat het is, want in dit restaurant geen krijtbord waar de daghap op geschreven staat.

Chimichanga
Het blijkt deze woensdag Chimichanga te zijn, een soort Mexicaanse lasagne met tortilla’s in plaats van lasagnebladen. Eerste pluspunt: je krijgt de keuze tussen de vegetarische variant met alleen groente en de variant met gehakt.
De Chimichanga wordt heet geserveerd, met zure room. Verder zit er niets bij, maar dat is ook niet nodig. Je hebt genoeg aan dat bord vol. De smaak is prima. De combinatie van Mexicaans gekruid gehakt, groente en zure room is heerlijk.

Jarig
Het is rustig in het restaurant, maar dat zorgt er gelukkig niet voor dat de serveerster om de haverklap aan je tafel staat om te vragen of je nog wat wilt drinken. Lachen geblazen – en een beetje gênant – is het als de bediening met twee man sterk, met Mexicaanse hoed en vuurwerk, al ‘Cumpleaños Feliz’ (‘Happy Birthday’ in het Spaans) zingend een jarige gast verrast. Vergeet dus niet te melden dat je jarig bent, als je daarvan houdt.

Chimichanga 6,90 euro
Restaurant Popocatepetl, Schoolstraat 2 Breda

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?