Terug naar overzicht

Samen kijken naar Roy Donders

Tussen de vacatures en expositieposters op het prikbord van de kunstacademie in Den Bosch hangt sinds kort een bijzondere oproep. Fans van Roy Donders, de nieuwe reality-ster uit Tilburg, worden uitgenodigd om elke week samen naar het tv-programma te kijken.

Elke dinsdag om 13.00 uur is de AV-studio van de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St. Joost in Den Bosch speciaal gereserveerd voor een uurtje Roy Donders. Het initiatief komt van Simon van Iersel, tweedejaarsstudent Beeldende Kunst. Hij woont in Broekhoven, de Tilburgse wijk waar de reality-serie zich afspeelt.

Pure ontspanning
Simon: ‘Ik herkende toevallig mijn huis op tv toen ik naar Roy Donders zat te kijken. Deze reality-serie is pure ontspanning op een drukke dag. Op maandagavond is de serie al op RTL 5 te zien, maar wij kijken het de volgende dag pas, tijdens de lunchpauze. Gewoon een uurtje lachen samen en ondertussen je boterhammen eten.’

Afgelopen dinsdag was de eerste keer dat Simon de vertoning in de AV-studio hield. Er kwamen tien kunststudenten op af. Dat aantal mag groeien, want er is ruimte zat. ‘Het is gezellig om samen te kijken. Vooral mijn studiegenoten van boven de rivieren kijken echt hun ogen uit. En mocht het te vol worden, dan zorg ik gewoon voor een projectie in de grote hal hier.’

Context
Dat juist de kunststudenten zo fan zijn van ‘de stylist van het zuiden’, is volgens de Beeldende Kunst-student de hele grap. Simon: ‘Ik werk zelf ook vaak met videobeelden en ik hou ervan zaken in een vreemde context te plaatsen. Roy Donders op AKV|St. Joost vertonen, dat is leuk.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?