Terug naar overzicht

Studenten bestellen Jodensterren

Groningse studenten dachten een goede grap uit te halen door veertig buttons met een Jodenster te bestellen voor een feestje. Maar het buttonbedrijfje belde de politie, waarna het studentenfeest werd afgelast.

De student die de buttons bestelde mailde het bedrijfje dat ze een themafeest organiseerde. Later legde ze aan het Nieuw Israëlietisch Weekblad uit dat de studenten geen ode wilden brengen aan de Nationaal-Socialistische Beweging; de drie letters zouden simpelweg staan voor nog sneller bezopen.

‘Als student doe je wel eens iets stoms’

Waarom ze bezoekers dan Jodensterren wilde opspelden? ‘Op een gegeven moment dacht iemand: hé NSB, laten we wat sterren bestellen’, aldus de student. ‘Als student doe je wel eens iets stoms.’

Volgens een woordvoerder van de politie Noord-Nederland schamen de studenten zich diep en hadden ze voordat de politieagent aan de deur kwam al besloten het feest niet door te laten gaan. Het Openbaar Ministerie stelt geen vervolging in.

Punt. Of had jij nog wat?

Anon

Opzich is een grap maken niet verkeerd, maar ik vind dit compleet uitbeelden wel erg ver gaan. Met "NSB" hoor je beter te weten. En tuurlijk, achteraf is het altijd schamen. Bang voor gezichtsverlies. Wat een kneuzen.

2013-12-03 11:18:10

Joost

Cabaretiers maken er grappen over, maar studenten mogen dat niet? Je kunt het smakeloos of ongepast vinden (vind ik overigens ook) maar om er nou zó'n ophef over te maken... Richt je liever op de èchte rotte appels in deze maatschappij.

2013-12-02 10:13:48

Kees

Sprakeloos....wat een stelletje *&$#

2013-12-01 23:46:24

Anoniem

Dat je die sterren besteld is vrij DOM! Maar dat je er vanuit gaat op een 'NSB-feest' binnen te komen met een jodenster op je kleding is nog DOMMER!

2013-12-01 21:16:35

Meer lezen?