Terug naar overzicht

Dagpasta met een goede ‘bite’

Elk zichzelf respecterend eetcafé heeft er wel één: een daghap die op zo’n smoezelig krijtbord staat geschreven. Maar zijn het kliekjes van de vorige dag of zijn ze ook écht lekker? Deze maand nemen we Bossche daghappen onder de loep.

’t Keershuys ligt verstopt op een hoekje, met een piepklein terras voor de deur, dus je loopt er zo voorbij. Het lijkt een zaak van niks van buiten, maar eenmaal binnen ben je dat meteen weer vergeten. De zaak heeft twee mooie eetgedeeltes en is gezellig aangekleed.

Verstand van zaken
Qua daghappen kun je kiezen uit een paar betaalbare opties: de dagschotel, de pasta van de dag (klein: 9,50 euro, groot: 12,50 euro) en een catch of the day, vis dus. De ober heeft verstand van zaken, is snel en supervriendelijk.

We kiezen één dagschotel en één kleine dagpasta en beide smaken prima. De mosterdroomsaus van de tagliatelle is vooral room en nauwelijks mosterd, maar dankzij de spekjes en stukjes gerookte kip heeft het gerecht toch een goede bite. Maar een grote portie zou echt te veel van hetzelfde zijn geweest.

Vitamines
Ook de Spaanse kip is veel, maar wel lekker gekruid. Gelukkig zorgt een royale bak salade voor de hoognodige vitamines.

Spaanse kip 10,50 euro
Eetcafé ‘t Keershuys, Lepelstraat 45

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?