Terug naar overzicht

‘De Directeur is een Mevrouw’ goed ontvangen

De directeur van de Academie voor Gezondheidszorg, Nicole van Son, speelt een hoofdrol in de documentaire ‘De Directeur is een Mevrouw’. Een film over vrouwen aan de top.

Vrijdag 13 december ging de film van Marijke van der Putten in première bij Avans in Breda. Oud-minister Sybilla Dekker, die door Van der Putten een icoon voor vrouwen met ambitie werd genoemd, is vol lof.

De documentairemaker vertelt vooraf hoe blij ze is dat haar documentaire eindelijk vertoond wordt. ‘We hebben hier 2,5 jaar hard aan gewerkt. Ik ben blij dat we nu met mensen die het thema van de film onderstrepen bij elkaar kunnen zijn in deze prachtige educatieve omgeving.’ Verder vertelt Marijke over haar eigen ervaringen in de arbeidswereld. ‘Ze denken dat je onzeker bent als je laat merken dat je wilt leren. Je moet gewoon goed luisteren en vragen “Wat vind je van mij?” ook al is dat eng.’

De documentaire laat drie intieme portretten zien van vrouwen aan de top. Nicole van Son, directeur van de Academie voor Gezondheidszorg is een van de hoofdrolspeelsters. Daarnaast zijn Lieve de Deqlercq, bestuursvoorzitter van Vitens, en Marjon Habets, directeur van advocatenkantoor HabetsKremers, in de film te zien. De vrouwen worden gevolgd op hun werk en vertellen over hun carrière. Het gaat vooral om de groei die zij doorgemaakt hebben.

Nicole van Son, Lieve De Deqlercq, Marjon Habets en Marijke van der Putten

Aithra Awards
Naast de portretten komt de selectieronde voor de Aithra Award aan bod. Stichting Aithra is een netwerk voor vrouwen en stimuleert ondernemerschap. Alle drie de topvrouwen zijn actief bij deze stichting.

Rol van de vrouw
Van der Putten wil met de documentaire mensen, niet alleen vrouwen, inspireren. ‘Een verhaal over leiderschap waarin stil wordt gestaan bij de rol van de vrouw in een wereld die, op het gebied van topfuncties, overheerst wordt door mannen.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?