Terug naar overzicht

De ‘Fhuttle’, een nieuwe hype?

De ‘Fhuttle’, is de nieuwe hype volgens studenten van de minor International Entrepeneurship in Den Bosch. De hype is uit het buitenland over komen waaien en is te omschrijven als ‘voetbadminton’.

 Woensdag stond de groep met een kraampje bij de ingang van de school. In de hoop veel ‘Fhuttles’ te verkopen. Ook is er een wedstrijd, studenten kunnen proberen de ‘Fhuttle’ zo lang mogelijk hoog te houden. De winnaar krijgt het shuttletje gratis mee naar huis.

Hype in Azië
Ines Kaufmann studeert in Duitsland en volgt deze minor in Nederland. Samen met haar projectgroep heeft ze een student company opgericht, Footon Sports. De ‘Fhuttle’ is het product dat ze op de markt proberen te brengen. ‘Het is eigenlijk gewoon ‘voetbadminton’, legt Ines uit. In het buitenland is het al heel populair. ‘Je ziet het daar vooral op straat. Grote groepen kinderen die het ding rond schoppen en daar veel plezier in hebben.’ Een van haar groepsgenoten kwam in aanraking met de ‘Fhuttle’. ‘Hij vond het erg leuk en vroeg ons of het misschien iets zou zijn voor ons bedrijfje, ook wij waren meteen enthousiast. Het is iets nieuws wat nog niet zo bekend is en het is gewoon heel leuk!’

Voor alle leeftijden
De ‘Fhuttle’ is volgens Ines eigenlijk leuk voor alle leeftijden, maar de doelgroep is vooral kinderen van 8 tot 16 jaar. ‘We zijn naar verschillende scholen geweest en het is heel leuk om te zien dat de kinderen er zo veel plezier aan beleven.’ Ze proberen nu ook op Avans wat ‘Fhuttles’ te verkopen. ‘Veel studenten hebben wellicht jongere broertjes en zusjes. Maar wie weet vinden ze het zelf ook wel leuk.’

Punt. Of had jij nog wat?

Nee.

oftewel hacky sack

2013-12-05 14:43:23

Patrick

Ziet er inderdaad wel geinig uit die Fhuttle. Ik neem aan dat het een badminton shuttle is die wat verstevigd is. Kan je ook een setje ergens online bestellen? En hoeveel moet dat gaan kosten?

2013-12-05 12:53:19

Meer lezen?