Terug naar overzicht

Heerlijk gekruide vleesspies

Elk zichzelf respecterend eetcafé heeft er wel één: een daghap die op zo’n smoezelig krijtbord staat geschreven. Maar zijn het kliekjes van de vorige dag of zijn ze ook écht lekker? Deze maand nemen we Bossche daghappen onder de loep.

Bij eetcafé De Meierijsche Kar kost de hap nét geen tientje, maar dan heb je wel waar voor je geld. Dankzij een stevige heater en fleece dekentjes, kun je op een mooie herfstavond nog prima buiten op het terras eten. En dat betekent lekker mensen kijken, want het is koopavond.

Knapperig
De daghap is een vleesspies: twee stukjes kip en drie stukjes varkenshaas. Het vlees is heerlijk gekruid en er zit een soort kruiden-crème fraîche bij, een goede combi. De dunne frietjes zijn precies knapperig genoeg. De salade is karig, twee blaadjes sla en wat rauwkost, maar wel smaakvol dankzij de rode ui en pijnboompitten.

Uitgebreid tafelen doe je hier niet. De keuken is supersnel, dat maakt het eetcafé heel geschikt voor een snelle hap. Het tafeltje naast ons moet binnen een uur in de bioscoop zijn, vangen we op, maar ook daarvoor draait de kok zijn hand niet om.

Ons kent ons
Het publiek in De Meierijsche Kar is geen studentenpubliek, maar vooral oudere, ‘ons-kent-ons’ Bosschenaren. Maar dat maakt eigenlijk niet uit, met zo’n goede daghap.

Vleesspies 9,90 euro
Eetcafé De Meierijsche Kar, Hinthamerstraat 17

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?