Terug naar overzicht

2014: het jaar van BOB, BEN en Shotgun

2014 is het jaar van de jonge bestuurder, althans in de verkeerscampagne ‘Help Brabant mee op weg naar nul verkeersdoden’. Aftrap van de nieuwe campagne is aanstaande vrijdag 10 januari bij Avans in Tilburg.

BOB, BEN, Shotgun. Het zijn een aantal van de bekende of minder bekende termen die te maken hebben met verkeersveiligheid. Zo staat BEN voor Brom Effe Normaal en richt Shotgun zich op jongeren die als bijrijder meerijden in de auto naast een jonge bestuurder.

19 procent van alle verkeersslachtoffers
De nieuwe verkeerscampagne van Nulverkeersdodenbrabant richt zich op bestuurders van fietsen, scooter, brommer en auto’s in de leeftijd van 16 tot 24 jaar. Middels onder meer een campagneteam, social media en debatten wil men deze groep verkeersdeelnemers meer bewust maken van het feit dat 19 procent van alle verkeersslachtoffers in Noord-Brabant tot deze categorie behoort.

Op 10 januari vindt de aftrap plaats van het Jaar van de Jonge Bestuurder bij Avans in Tilburg met een debat onder jongeren en een lunch. Geïnteresseerden zijn welkom van 12 uur tot 15 uur in het Avansgebouw aan de Professor Cobbenhagenlaan.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?