Terug naar overzicht

Avans als enige hogeschool naar Londen

Vier studenten reizen begin maart af naar Londen om business-problemen op masterniveau te analyseren. Het Avansteam staat in de finale van de Worldwide Case Competition. 

Brammert van Doorne en Rutger Sadee (Commerciële Economie) en Frederik Stihler en Florian Steinbrenner (International Business and Management Studies) strijden van 2 tot 7 maart mee in de Worldwide Case Competition. De competitie wordt jaarlijks georganiseerd door het Network of International Business Schools. Na een voorronde afgelopen november kwalificeerden zestien teams zich voor de finale bij de London Southbank University.

Pittige cases 
Studenten van over de hele wereld kregen pittige cases op masterniveau voorgelegd. ‘Wij hadden een case over een persoonlijke verzorgingsbedrijf uit Letland wat zich in Londen wilde gaan vestigen. Aan ons de vraag waar in Londen ze dit het beste kunnen gaan doen’, legt Rutger uit. ‘Na acht uur analyses maken, recommandatie opstellen en een implementatieplan schrijven, hebben we het ingestuurd.’

Veertiende plek
Teams met het beste voorstel en implementatieplan voor het business-probleem mochten verder in de competitie. Met hun veertiende plek zijn de Avansstudenten de enige Nederlandse deelnemers in de finale. Rutger: ‘We scoorden 54 van de 100 punten. De jury prees ons voor onze SWOT-analyse en daarnaast was de implementatie goed doordacht en erg innovatief. Natuurlijk waren er ook punten waarop we konden verbeteren, zo was er bijvoorbeeld geen alternatief plan uitgewerkt.’

Oplossingsgericht
Het Avansteam rivaliseert in de eindstrijd met universiteiten uit de Verenigde Staten, Canada, Scandinavië en China. De teams worden opnieuw uitgedaagd om met de beste ideeën en oplossingen voor strategische business-problemen te komen. Hun kracht ligt bij het presenteren, denkt Rutger. ‘Daarnaast zijn wij met z’n vieren erg oplossingsgericht. De verwachtingen binnen het team lopen een uiteen, we hebben in ieder geval erg veel zin in de finale-week.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?