Terug naar overzicht

Een berg pikante kipfiletstukjes

Elk zichzelf respecterend eetcafé heeft er wel één: een daghap die op zo’n smoezelig krijtbord staat geschreven. Maar zijn het kliekjes van de vorige dag of zijn ze ook écht lekker? Voor het laatst nemen we Bossche daghappen onder de loep.

Voor de sfeer hoef je niet naar ‘eet- en borrelcafé’ De Blauwe Druif (ook wel bekend als De Druif), tenzij je houdt van carnavalskrakers die gedraaid worden op maximaal volume en kroonluchters met lampen van 60 watt erin.

Dispuutsbal
Een enkele verdwaalde dispuutsbal heeft op deze dinsdagavond het café weten te vinden, maar verder zijn de gasten vooral mensen die hier al vijftig jaar lijken te komen.

De daghap van De Druif is heel betaalbaar. Voor 7,50 euro krijg ik een vol bord met dikke Vlaamse frieten, een salade met een half eitje en stukje ananas als aankleding en een berg pikante kipfiletstukjes. Al met al best smaakvol, hoewel de kipstukjes lijken gemarineerd in kant-en-klare salsasaus uit de fles.

Goede prijs-kwaliteit
Maar de prijs-kwaliteitverhouding is goed en de bediening is heel vriendelijk. We moeten wel speciaal naar de mayonaise vragen, maar krijgen dan allebei een eigen bakje. Lekker. Die kosten wel 50 cent per stuk, blijkt achteraf. Met Anita Meyer op de achtergrond rekenen we al met al toch redelijk tevreden af.

Pikante kipstukjes 7,50 euro
Café De (Blauwe) Druif, Markt 13 Den Bosch

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?