Terug naar overzicht

Toscaanse Bruiloft: mierzoet

Regisseur Johan Nijenhuis doet in Toscaanse Bruiloft wat hij het beste kan: een blik jonge soapies opentrekken en hun strakke lijven filmen met een flinterdun verhaaltje eronder. De film draait vanaf deze week in de bioscoop.

De film gaat over de cynische echtscheidingsadvocaat Jeroen en de romantische weddingplanner Sanne, die samen met haar ouders een villa in Toscane als trouwlocatie exploiteert. Jeroen en Sanne moeten samenwerken voor de trouwdag van Bob en Lisa, de beste vrienden van Jeroen.

Mierzoet
De film zit vol mooie plaatjes van Toscane en cabaretière Martine Sandifort is grappig, maar dat zijn dan ook de enige pluspunten. Verder is Toscaanse Bruiloft één grote sentimentele ode aan het huwelijk, vol clichés en stereotypen, vooral als het om de Italianen gaat. De mierzoete film blijft zich bijna twee uur lang zo voortslepen en dat is echt veel te lang.

Bioscoopbezoekers die houden van goed acteerwerk, een geloofwaardig verhaal, subtiele grappen en sympathieke personages kunnen beter een andere film kiezen. Wie genoeg heeft aan de gebruinde sixpack van Jan Kooijman: veel plezier!

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?