Terug naar overzicht

Wolf of Wall Street: hilarisch

De nieuwste samenwerking tussen regisseur Martin Scorsese en zijn muze Leonardo DiCaprio draait sinds deze week in de bioscoop.

De film, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, toont de hysterische opkomst en dramatische ondergang van effectenhandelaar Jordan Belfort. Zijn bedrijf Stratton Oakmont is als een apenrots met Belfort als het ultieme alfamannetje. Dat betekent veel beelden van geld, drank, blote vrouwen en heel veel drugs.

Chemie
Scorsese regelde geen sterrencast dit keer: de film wordt gedragen door DiCaprio. De chemie tussen hem en sidekick Jonah Hill zorgt voor een aantal hilarische scènes.

Doordat de film gebaseerd is op een autobiografie praat DiCaprio vaak in voice-over en zelfs rechtstreeks in de camera: dat is even wennen. Maar al snel word je als kijker, net zoals de personages, meegezogen in de rush en de glamour van Wall Street. Daardoor vliegen de drie uur die de film duurt voorbij.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?