Terug naar overzicht

Avans ondertekent Bredaas energieconvenant

40 procent van de CO2-uitstoot komt voor rekening van bedrijven. Dat kan beter, vinden verschillende Bredase partijen, waaronder Avans. Twintig koplopers zetten gisterenavond hun handtekening onder het Bredaas Energie Initiatief.

Duurzaamheid is pure noodzaak; energiebronnen raken uitgeput en van bedrijven of instanties wordt steeds vaker verwacht dat ze zuinig omgaan met de planeet. Gisterenavond werd een Bredase samenwerking bekrachtigd om hier gehoor aan te geven: het Bredaas Energie Initiatief, ofwel BEI. Het is het eerste energieconvenant voor Bredase organisaties.

10 procent minder 
Bedrijven, instanties en organisaties uit Breda werken samen aan hun duurzaamheid en het verminderen van de CO2-uitstoot. Doel: binnen drie jaar moet de CO2-uitstoot minimaal 10 procent zijn afgenomen. Onder andere de gemeente Breda, Waterschap Brabants Delta, Fietsersbond Breda en Avans ondertekenden het convenant.

Punt. Of had jij nog wat?

Rob Happe

Misschien kan de kachel wat lager in de kantoren van AVANS! Het is er vaak veel te warm!

2014-02-21 12:29:01

Meer lezen?