Terug naar overzicht

Half april lunchen op Lovensdijkstraat 63

De nieuwe kantine op de Lovensdijkstraat 63 kan half april in gebruik worden genomen. De eerste fase van de verbouwing van de twee Bredase Avansgebouwen is dan afgerond. 

Het zijn spannende weken, zegt projectleider Ton Vissers. ‘We zijn op dit moment het centrale punt; de entree op de Lovensdijkstraat 63 aan het vervangen. Daar zit alle techniek’, aldus Vissers.

De verbouwing van de Avanslocatie – die in augustus 2013 is gestart – gaat voorspoedig. Vanwege het uitblijven van vorst ligt de aannemer voor op schema, zegt Vissers. Al heeft dat gegeven verder geen invloed op de uiteindelijke oplevering.

Restaurant
De verbouwing van beide gebouwen vindt in vier fases plaats, waarbij er telkens een helft van één gebouw wordt aangepakt. Eind maart wordt de eerste helft van Lovensdijkstraat 63 opgeleverd. ‘Als de messen, vorken en servetten er liggen, kan het restaurant ook daadwerkelijk worden gebruikt. Dat zal half april zijn, daarna starten we met de sloop van het oude restaurant.’

Nieuw studiejaar
Vanaf 21 maart zal de tweede fase van Lovensdijkstraat 63 ingaan. Dit deel van de verbouwing zal in de zomermaanden afgerond worden. Vissers: ‘De vakantie gebruiken we om het gebouw in te richten; operationeel te maken voor het nieuwe studiejaar. Vanaf september kunnen studenten er weer terecht.’

De verbouwing van de Bredase Lovensdijkstraat – waarvan de totale kosten zo’n 38,5 miljoen euro bedragen – gaat naar verwachting tot september 2015 duren.

Foto: Susan Docters Foto: Susan Docters

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?