Terug naar overzicht

Marten Mantel – Invasie op het eiland

Daar sta je dan in je trouwjurk, klaar voor de belangrijkste dag in je leven. Jammer dat net die dag een horde glibberige, metershoge buitenaardse wormen heeft gekozen voor een invasie. Het overkomt Angelique, één van de hoofdpersonen in Invasie op het eiland, de debuutroman van Marten Mantel.

Texel is het eiland waar de wormeninvasie plaatsvindt. In dit boek daarom geen Will smith die met een supersonisch vliegtuig de aliens verslaat, maar wel dertig demente bewoners van het lokale bejaardentehuis, een laffe soldaat en een fan van volkszangers Twan en Robin.

Topvermaak
Mantel levert met zijn debuut een hilarisch, goed geschreven boek. Geen topzware literatuur maar wel topvermaak. Op een scherpzinnige manier confronteert hij de lezer met de op het eerste gezicht doorgewone eigenschappen van de mens in het algemeen en van Nederlanders in het bijzonder.

Wie zijn eigenlijk de monsters; wij of de wormen?

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?