Terug naar overzicht

Symposium over Nieuw Leiderschap

Mensen zijn zich de laatste tijd veel meer bewust van hun individualiteit en verantwoordelijkheid. Hiërarchische verhoudingen verschuiven zich naar een horizontake netwerkstructuur. Met Chazia Mourali als dagvoorzitter organiseert het Avans Ondernemerscentrum op 7 maart het symposium Nieuw Leiderschap.

Verschil in aandacht
Bij Nieuw Leiderschap gaat erom dat er zoveel mogelijk leiderschap bij medewerkers ontstaat. Veel organisaties worden nog steeds gestuurd en geleid door mannen. Verwachten zij dan ook van vrouwen dat zij de mannelijke aandacht en aanpak overnemen? Daar waar mannelijke aandacht veelal is gericht op het ‘wat, hoe en het doen’,  richt de vrouwelijke aandacht zich namelijk meer op ‘wie, waarom en het zijn’.

Onbewuste inzichten
Het symposium is er onder andere op gericht deze verschillen te benadrukken met praktische voorbeelden en interessante workshops. Zo is Claudia Zwart, eigenaar van Totara BV, één van de gastsprekers. Zwart gelooft in een aanpak gericht op het verkrijgen van bewuste en onbewuste inzichten en het doorbreken van patronen.

Daniella Rubinovitz verzorgt de workshop ‘Art Works’ en Bas Blekkingh, mede-eigenaar van Authentiek leiderschap BV, neemt aanwezigen mee in zijn zevenschillenmodel, waarbij elke schil de mens dichterbij de kern van zichzelf brengt. Kijk hier voor het programma en om je aan te melden voor het symposium op 7 maart op de Hogeschoollaan in Breda.

AOC symposium nieuw leiderschap-max

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?