Weer ongeluk Onderwijsboulevard

  Afgelopen dinsdag was het weer raak in het Paleiskwartier Den Bosch. Op de rotonde tussen de Simon Stevinweg en de Onderwijsboulevard reed een automobiliste een 12-jarige jongen op een fiets aan. De gemeente Den Bosch gaat binnenkort twee nieuwe zebrapaden aanleggen.

  Na de aanrijding, dinsdagochtend rond kwart voor tien, is de vrouw even gestopt en uitgestapt om haar excuses aan te bieden aan de fietser en hem overeind te helpen. Maar daarna reed de auto alsnog weg. De jongen bleef achter met een gekneusde enkel en een beschadigde fiets. De politie is op zoek naar de vrouw van de aanrijding van begin deze week of naar getuigen. De vrouw reed in een donkergrijze Toyota.

  Zebrapaden
  De verkeersveiligheid op en rond de Onderwijsboulevard blijft een actuele kwestie. Het verkeersbesluit over twee nieuwe zebrapaden heeft de afgelopen zes weken bij de gemeente Den Bosch ter inzage gelegen. De bezwaartermijn is vorige week verstreken en er zijn geen bezwaren ingediend, dus de uitvoering van het besluit wordt nu in gang gezet. De zebrapaden moeten er dus binnenkort liggen.

  Vrachtwagen
  Het is te hopen dat de zebrapaden de situatie gaan verbeteren, want in januari waren er ook nog twee verkeersongevallen op de Onderwijsboulevard. Op 13 januari botste een auto tegen een vrachtwagen ter hoogte van de kruising Onderwijsboulevard/Hugo de Grootlaan (dus op de hoek van de kunstacademie).

  De auto zat flink in de kreuk en een ambulance moest de bestuurder van de auto ter plekke behandelen aan zijn verwondingen. Volgens diverse getuigen had de jongen veel te hard gereden. Op Twitter ging het gerucht dat de auto vlak voor de botsing nog als een gek een bus had ingehaald. En op 25 januari botsten twee auto’s op elkaar, volgens dit bericht op Twitter:

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  • Goed idee om in ieder geval iets te doen aan deze zeer onveilige situatie. Te verwachten valt dat, gezien de continu overstekende stroom studenten tussen 08.30 en 09.00, het verkeer (ook de bus) volledig stil komt te staan. Stop- en voetgangerslicht?