Terug naar overzicht

AMR-verkiezingen: ‘Avans is te groot’

29 studentkandidaten en 12 zetels. De verkiezingen van de Avans Medezeggenschapsraad (AMR) worden gehouden van 25 tot en met 27 maart. De kandidaten stellen zich voor.

Tim Zijlstra: ‘Er zijn meer dan honderd contracten met buitenlandse universiteiten waar wij niks mee doen’

Wat studeer je en hoeveelstejaars ben je?
‘Ik ben een derdejaarsstudent Commerciële Economie in Breda.’

Waarom wil je lid worden van de Avans Medezeggenschapsraad?
‘Bij mij is niet de vraag waarom ik lid wil worden, maar waarom ik wil blijven zitten. De afgelopen termijn heb ik ontzettend veel geleerd en meegemaakt. Aanbestedingen, accreditaties, adviescommissie voor een nieuw CvB-lid, themadagen over het besturingsmodel en ga zo maar door. De AMR is een unieke kans om veel te leren binnen een grote organisatie.’

Heb je ervaring met medezeggenschap, zo ja welke?
‘De afgelopen termijn was ik vicevoorzitter van de AMR, lid van het dagelijks bestuur en voorzitter van de commissie Onderwijs, Kennis & Studentzaken. Ook ben ik lid van de academieraad van de Academie voor Marketing en Business Management.’

Hoe ga jij contact houden met je achterban?
‘Helaas weten te weinig mensen dat wij bestaan en dat moet veranderen. We moeten via Facebook en Punt meer verbinden met de buitenwereld.’

Wat zou jij als student-lid willen aanpakken binnen Avans, wat moet er anders?
‘Ik heb een aantal concrete punten:
–          Kleinschalig onderwijs, Avans is te groot. Dat merk je in Xplora, maar ook in de klaslokalen. Er worden vaker hoorcolleges dan werkcolleges gegeven.
–          Internationalisering, de visie hierop moet aangepast worden. Er zijn meer dan honderd contracten met buitenlandse universiteiten waar wij niks mee doen. Dat vind ik jammer. Ook steunt Avans niet dat docenten in het buitenland lesgeven en andersom.
–          Onderwijs 2.0: Onderwijs vanuit thuis volgen. Lessen opnemen die ten aller tijde terug te zien zijn. Waarom hebben wij dat nog niet? Ook moet die visie aangepast worden.’

Waarom moeten studenten op jou stemmen?
‘Meedenken over de gang van zaken van deze hogeschool geeft mij een goed gevoel. Belangen behartigen van studenten vind ik werkelijk waar leuk om te doen. De studenten zijn het product en dat is het enige binnen deze hogeschool wat telt.
Je moet niet alleen op mij stemmen, maar neem ook contact op met mij en laat op  je mening horen! Ik ben 24/7 bereikbaar op mijn e-mail of via FB. t.zijlstra1@student.avans.nl’

Van 25 tot en met 27 maart kun jij je stem uitbrengen op de kandidaten voor de AMR-verkiezingen. De komende weken stellen de kandidaten zich voor op de website van Punt. In het dossier vind je alle artikelen overzichtelijk bij elkaar.

Punt. Of had jij nog wat?

Harry

En Fit 4 free is te vol.

2014-03-24 21:30:06

Meer lezen?