Terug naar overzicht

AMR-verkiezingen: ‘Kritische levenshouding’

29 studentkandidaten en 12 zetels. De verkiezingen van de Avans Medezeggenschapsraad (AMR) worden gehouden van 25 tot en met 27 maart. De kandidaten stellen zich voor.

Chesron Kuipers: ‘Meer verbinding tussen de verschillende academies’

ChesronKuipers-460

Wat studeer je en hoeveelstejaars ben je?
‘Ik ben een tweedejaarsstudent Werktuigbouwkunde in Breda.’

Waarom wil je lid worden van de Avans Medezeggenschapsraad?
‘Omdat ik heel graag bestuurlijke ervaring wil opdoen. Daarnaast ben ik goed in het creëren van overzicht en doorzie ik snel de kern van een probleem. Dat wil ik graag toepassen in de praktijk en ik denk dat deelnemen aan de medezeggenschapsraad daar een goede manier voor is.’

Heb je ervaring met medezeggenschap, zo ja welke?
‘Nee, ik heb geen ervaring in een medezegenschapsraad. Maar ik heb wel vaak meegedacht en meegeholpen met het opzetten van activiteiten. Daar heb ik veel plezier in.’

Wat zou jij als studentlid willen aanpakken binnen Avans, wat moet er anders?
‘Ik wil graag meer verbinding zien tussen de verschillende academies binnen de school. Daar zal ik me dan ook hard voor maken. Want ik vind het jammer dat bij projecten er geen samenwerking plaatsvindt tussen verschillende academies. Terwijl je als je het project aanpakt vanuit verschillende disciplines, een beter project neer kunt zetten en ervaring opdoet waar je later meer aan hebt.’

Hoe ga jij contact houden met je achterban?
‘Het lijkt me een goed idee om een Facebookpagina op te zetten voor studenten, waar ze de mensen uit de medezeggenschapsraad kunnen aanspreken en hun ideeën en meningen kunnen uiten. Ik  zou graag een platform willen creëren waar dit mogelijk is. Niet alleen voor mij persoonlijk, maar een overkoepelende pagina voor iedereen van de medezeggenschapsraad. Hier kan dan bijvoorbeeld ook door middel van een enquête naar de mening van studenten worden gevraagd.’

Waarom moeten studenten op jou stemmen?
‘Ten eerste moet helemaal niemand niks! Maar ik denk dat ik een geode kandidaat ben omdat ik een kritische levenshouding heb en dus niet alles zomaar aanneem. Ik denk dat dit een erg belangrijke kwaliteit is die nodig is binnen de medezeggenschapsraad. Daarnaast ben ik een erg creatief persoon met veel originele ideeën. Maar ik sta ook altijd open voor inbreng van anderen, mits goed onderbouwd.’

Van 25 tot en met 27 maart kun jij je stem uitbrengen op de kandidaten voor de AMR-verkiezingen. De komende weken stellen de kandidaten zich voor op de website van Punt. In het dossier vind je alle artikelen overzichtelijk bij elkaar.

 

Punt. Of had jij nog wat?

Luc

Mijn stem heb je, veel succes!

2014-03-27 08:38:09

Meer lezen?