Terug naar overzicht

AMR-verkiezingen: ‘Leerdoelen begrijpelijker maken’

29 studentkandidaten en 12 zetels. De verkiezingen van de Avans Medezeggenschapsraad (AMR) worden gehouden van 25 tot en met 27 maart. De kandidaten stellen zich voor.

Liselotte Brouwers: ‘Er zijn altijd verbeterpunten’

LiselotteBrouwers-460

Wat studeer je en hoeveelstejaars ben je?
‘Ik studeer bij de Academie voor Sociale Studies aan het Hervenplein in Den Bosch en ik zit nu in mijn eerste jaar.’

Waarom wil je lid worden van de Avans Medezeggenschapsraad?
‘Ik wil graag lid worden van de Avans Medezeggenschapsraad omdat ik sinds de middelbare school graag voor uitkom voor mijn mening uitkomen en de mening van mijn medestudenten. Ik vind het heel erg belangrijk dat bepaalde zaken worden gesignaleerd binnen de school die docenten niet kunnen zien en wij studenten wel. Daarom wil ik als student graag de mening van alle studenten vertegenwoordigen in de medezeggenschapsraad.

Heb je ervaring met medezeggenschap, zo ja welke?
‘Ik heb eerder in een medezeggenschapsraad gezeten. Dat was op mijn middelbare school. Dit was niet zo serieus als de medezeggenschapsraad van Avans, maar ik heb daar wel relevante ervaring opgedaan.’

Wat zou jij als studentlid willen aanpakken binnen Avans, wat moet er anders?
‘Avans op zich is al een goede instelling, waarbij ik tot nu toe niet veel gebreken heb ontdekt. Echter zijn er altijd verbeterpunten. Zo heb ik zelf al wat kleine dingen gesignaleerd die ik en mijn medestudenten enorm belangrijk vinden en gemakkelijk verbeterd kunnen worden. Een voorbeeld hiervan zijn de leerdoelen, die zijn soms onbegrijpelijk.  Dat zou ik graag veranderen.’

Hoe ga jij contact houden met je achterban?
‘Ik als student ben het middelpunt van de school, samen met mijn medestudenten. Ik heb natuurlijk iedere dag contact met mijn medestudenten en ik ben vaak op school. Zo kan ik alles signaleren en doorgeven aan de medezeggenschapsraad.’

Waarom moeten studenten op jou stemmen?
‘Ik ben een kritische student, die ook nog eens enorm leergierig is. Ik zal altijd mijn beste beentje voorzetten, ten behoeven van mijn medestudenten en ten behoeven van de kwaliteit van onze scholing. Juist omdat ik eerstejaars ben,  heb ik een kritische en open blik wat betreft de aanpak van Avans, een enorm voordeel dus.’

Van 25 tot en met 27 maart kun jij je stem uitbrengen op de kandidaten voor de AMR-verkiezingen. De komende weken stellen de kandidaten zich voor op de website van Punt. In het dossier vind je alle artikelen overzichtelijk bij elkaar.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?