Terug naar overzicht

AMR-verkiezingen: ‘Liever voorblijven dan volgen’

13 medewerkerskandidaten en 12 zetels. De verkiezingen van de Avans Hogeschool Medezeggenschapsraad worden gehouden van 25 tot en met 27 maart. De kandidaten stellen zich voor.

Diana Withagen: ‘Minder afhankelijk van arbeidsintensieve roostering’

Bij welke academie of dienst ben je werkzaam en hoeveel jaar werk je voor Avans?
‘Ik werk sinds augustus 2012 voor de Academie voor Marketing en Business Management, opleiding Commerciële Economie. Ik geef daar trainingen in Persoonlijke en Professionele Ontwikkeling, Communicatieve en Sociale Vaardigheden, Personal Branding en Cultuur.’

Waarom wil je lid worden van de Avans Hogeschool Medezeggenschapsraad?
‘Graag wil ik meedenken aan de toekomstbestendigheid van ons onderwijs. Wat vergt dat van onze studenten, docenten en de rest van het personeel? Wat is er dan nodig vanuit de organisatie?  Als we de nummer 1 hogeschool willen blijven zullen we doorlopend moeten blijven ontwikkelen en de vraag vanuit het werkveld liever voorblijven dan volgen. Dat lijkt me iets heel moois om over mee te kunnen denken en aan mee te werken.’

Heb je ervaring met medezeggenschap, zo ja welke?
‘Tijdens mijn eigen studie was ik met veel inzet lid van de studentenraad van de technische faculteit van Fontys Hogescholen in Eindhoven.’

Wat zou jij als  medewerkerslid willen aanpakken binnen Avans, wat moet er anders?
‘Ik zou willen dat er een manier gevonden kon worden om ons proces minder afhankelijk te maken van de arbeidsintensieve roostering. Hoewel deze mensen altijd erg hun best doen is het rooster er (om uiteenlopende redenen) wel altijd erg laat en is het weinig flexibel. Als dat anders zou kunnen denk ik dat dat voor veel mensen een flinke stap voorwaarts zou zijn. Zowel voor studenten, docenten als de bij roostering betrokken medewerkers.’

Hoe ga jij contact houden met je achterban?
‘Via onze academienieuwsbrief, in diverse overleggen, wellicht zelfs met een blog. Lijkt me sowieso een goed idee om (in Punt?) een blog te schijven door een aantal elkaar afwisselende leden van de AMR.’

Waarom moeten medewerkers op jou stemmen?
‘Omdat ik altijd kansen zie om dingen beter te maken en hier ook altijd echt werk van maak.’

Van 25 tot en met 27 maart kun jij je stem uitbrengen op de kandidaten voor de AMR-verkiezingen. De komende weken stellen de kandidaten zich voor op de website van Punt. In het dossier vind je alle artikelen overzichtelijk bij elkaar.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?