Terug naar overzicht

AMR-verkiezingen: ‘Meer integratie van bedrijfsleven’

29 studentkandidaten en 12 zetels. De verkiezingen van de Avans Medezeggenschapsraad (AMR) worden gehouden van 25 tot en met 27 maart. De kandidaten stellen zich voor.

Jacco van de Griek: ‘Studenten moeten hun ideeën en onderwijsbehoeften kunnen uiten’

JaccodeGriek-460

Wat studeer je en hoeveelstejaars ben je?
‘Ik studeer Bedrijfseconomie aan de Academie voor Algemeen en Financieel Management. Momenteel zit ik in mijn vierde jaar.’

Waarom wil je lid worden van de Avans Hogeschool Medezeggenschapsraad?
‘Ik heb gemerkt dat er veel behoeftes van studenten met betrekking tot hun studie of zaken rondom hun studie ongehoord blijven op Avans. Dat is zonde! Studenten moeten hun ideeën en onderwijsbehoeften kunnen uiten en ik hoop hiervoor de contactpersoon te zijn.’

Heb je ervaring met medezeggenschap, zo ja welke?
‘Tijdens mijn studie heb ik bestuurservaring opgedaan bij studievereniging Oase, de vereniging die de belangen voor Bedrijfseconomiestudenten behartigt en formele en informele activiteiten organiseert binnen de opleiding. Bij Oase heb ik een aantal jaar deelgenomen in het bestuur en vorig studiejaar ben ik voorzitter geweest van deze vereniging.’

Wat zou jij als studentlid willen aanpakken binnen Avans, wat moet er anders?
‘Invloed vanuit het bedrijfsleven in het onderwijs is een goede ontwikkeling, Avans is hier al goed mee bezig. Echter zijn er genoeg kansen om het bedrijfsleven meer te integreren in het onderwijsprogramma. Dit zal verbeteringen opleveren voor student, docent en onderwijs in het algemeen.’

Hoe ga jij contact houden met je achterban?
‘Persoonlijk contact met de studenten is van primair belang. Ik ben regelmatig aanwezig op borrels en activiteiten van de aan Avans gerelateerde studie- en studentenverenigingen.  Graag ga ik met iedereen in gesprek om alle kansrijke ideeën tot een succes te maken! Tevens ben ik te bereiken via Twitter, Facebook en LinkedIn.’

Waarom moeten studenten op jou stemmen?
‘Door mijn bestuurservaring ken ik de weg binnen en buiten Avans. Ik weet de juiste partners te vinden om ervoor te zorgen dat ideeën van studenten daadwerkelijk een kans krijgen en uitgevoerd worden.’

Van 25 tot en met 27 maart kun jij je stem uitbrengen op de kandidaten voor de AMR-verkiezingen. De komende weken stellen de kandidaten zich voor op de website van Punt. In het dossier vind je alle artikelen overzichtelijk bij elkaar.

Punt. Of had jij nog wat?

student

Het zou idd beter zijn als Avans weer terug op aarde komt en weer contact maakt met het bedrijfsleven. I.p.v. extreme eisen te stellen waarop het bedrijfsleven vervolgens afhaakt. Het "beste hogeschool" is bij Avans een beetje te hoog geschoten.

2014-03-20 21:10:30

Meer lezen?