Terug naar overzicht

AMR-verkiezingen: ‘Netwerkbijeenkomsten organiseren’

29 studentkandidaten en 12 zetels. De verkiezingen van de Avans Medezeggenschapsraad (AMR) worden gehouden van 25 tot en met 27 maart. De kandidaten stellen zich voor.

Lotje Chabot: ‘Proberen studenten aan te sporen om actief te worden tijdens hun studententijd’

lotjechabot-460

Wat studeer je en hoeveelstejaars ben je?
Ik zit in het derde jaar van de opleiding Advanced Business Creation bij Avans in Den Bosch.’

Waarom wil je lid worden van de Avans Medezeggenschapsraad?
‘Het is voor mij altijd belangrijk geweest om actief te zijn in het studentenleven, om er op die manier zo veel mogelijk uit te halen. Ik ben aan het begin van mijn studententijd lid geworden van de studentenvereniging T.S.V. Plato, waar ik bij een dispuut zit en verschillende commissies heb vervuld. Nu lijkt het me erg interessant om meer bestuurservaring op te doen en te proberen studenten aan te sporen om actief te worden tijdens hun studententijd.’

Wat zou jij als studentlid willen aanpakken binnen Avans, wat moet er anders?
‘Ik vind het belangrijk om meer draagvlak te creëren voor studenten om te gaan ondernemen en studenten de kans te bieden om te groeien tot young professional. Zelf vind ik het best lastig om gelijkgestemden te vinden en om voor mezelf te beginnen. Ik denk wanneer studenten onderling – van verschillende opleidingen- meer met elkaar in contact komen, er meer interactie is waardoor mooie dingen kunnen ontstaan.’

Hoe ga jij contact houden met je achterban?
‘Eén van de redenen dat ik graag deel uit wil maken van de AMR is dat ik studenten de kans wil geven met elkaar te netwerken en met elkaar initiatieven te ontwikkelen. Het lijkt me tof om vanuit de AMR maandelijks dit soort  evenementen of bijeenkomsten te organiseren, waarbij studenten van allerlei opleidingen met elkaar samen komen en daar een borrel met elkaar drinken en luisteren naar bepaalde sprekers.’

Waarom moeten studenten op jou stemmen?
‘Als je het net zoals ik belangrijk vindt om meer te doen dan alleen naar colleges te gaan, meer uit het student zijn te halen om straks beter uitgerust te zijn op de arbeidsmarkt kan je op mij stemmen. Ik zorg ervoor dat je meer mensen leert kennen en leuke netwerken opbouwt, waardoor je tijdens je opleiding er meer uithaalt en je een te gekke tijd hebt!’

Van 25 tot en met 27 maart kun jij je stem uitbrengen op de kandidaten voor de AMR-verkiezingen. De komende weken stellen de kandidaten zich voor op de website van Punt. In het dossier vind je alle artikelen overzichtelijk bij elkaar.

Punt. Of had jij nog wat?

Mark

Kijk, dit is nu iemand die duidelijk heeft nagedacht waarom ze in de AMR wil. Geen sprookjes bedenken van Roosters (dit is een terugkerend verhaal van kandidaten) of meer Buitenland (minors ooit van gehoord) of praktijk (HBO???) in de opleiding.

2014-03-14 11:52:02

Meer lezen?