Terug naar overzicht

AMR-verkiezingen: ‘Verandering is niet altijd verbetering’

29 studentkandidaten en 12 zetels. De verkiezingen van de Avans Medezeggenschapsraad (AMR) worden gehouden van 25 tot en met 27 maart. De kandidaten stellen zich voor.

Christiaan Luijten: ‘Controlerende rol spelen’

ChristiaanLuijten-460

Wat studeer je en hoeveelstejaars ben je?
‘Ik studeer Werktuigbouwkunde aan in Den Bosch. Ik ben eerstejaarsstudent.’

Waarom wil je lid worden van de Avans Medezeggenschapsraad?
‘Omdat ik goed onderwijs belangrijk vind. Dat klinkt misschien eenvoudig maar dat is het zeker niet. De communicatie tussen student en de instelling is erg belangrijk om goed bestuur te kunnen voeren.’

Heb je ervaring met medezeggenschap, zo ja welke?
‘Ik heb geen ervaring in een medezeggenschapsraad. Eens moet de eerste keer zijn toch? Zoals velen weten heb ik wel een jaar gewerkt tussen mijn mbo en hbo opleiding. Daarbij had ik een coördinerende rol had bij de bouw van een villa, genoeg verantwoordelijkheid en vergaderingen gehad dus tijdens dat jaar.’

Wat zou jij als studentlid willen aanpakken binnen Avans, wat moet er anders?
‘Dat is een lastige vraag. Het is niet zo zeer dat ik per direct zou willen strijden voor verandering. Ik merk bij de technische opleiding dat veel studenten eigenlijk gewoon tevreden zijn. Vanzelfsprekend zijn er altijd kleine zaken waar verandering mogelijk zou zijn. Maar hoofdzakelijk zou ik een controlerende rol willen spelen. Een verandering is namelijk niet altijd een verbetering.’

Hoe ga jij contact houden met je achterban?
‘Onze academie is relatief close. Ik ken voldoende mensen van de verschillende opleidingen binnen mijn academie welke ik op de hoogte zal houden. Mond-tot-mond reclame is nu eenmaal de beste reclame. Mochten er onbekenden noodzakelijke opmerkingen hebben weet iedereen elkaar te vinden
binnen Avans toch? We hebben allemaal vier mailadressen gekregen en die zijn makkelijk te vinden via de Gmail-contacten.’

Waarom moeten studenten op jou stemmen?
‘Blijkbaar zaten er geen leden van de technische academies in de AMR. Als men op mij stemt zal ik daar verandering in brengen! Het is natuurlijk erg belangrijk dat elke academie vertegenwoordigd wordt binnen de Avans Medezeggenschapsraad.’

Van 25 tot en met 27 maart kun jij je stem uitbrengen op de kandidaten voor de AMR-verkiezingen. De komende weken stellen de kandidaten zich voor op de website van Punt. In het dossier vind je alle artikelen overzichtelijk bij elkaar.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?