Banenplan voor 200 afgestudeerden pabo

  Tweehonderd pabo-afgestudeerden mogen de komende twee jaar lessen overnemen van onderwijzers die op studieverlof zijn. Ze volgen zelf ook een masteropleiding, doen werkervaring op en krijgen na afloop een vast contract voor twee dagen per week.

  Het idee is dat de ervaren onderwijzer zijn jonge collega coacht. Voor de vervangingskosten van de ervaren leerkrachten trekt het ministerie van Onderwijs zo’n vijf miljoen euro uit: 24.000 euro per koppel.

  Alle kleine beetjes helpen
  Onderwijsbond AOb staat achter het plan. ‘Het heeft natuurlijk een klein effect, maar heel veel pas afgestudeerde onderwijzers komen nu helemaal niet aan de bak. Straks gaan ze verloren voor het onderwijs. Alle kleine beetjes helpen’, aldus een woordvoerder.

  Oudere leerkrachten werken momenteel langer door. Gaan zij straks met pensioen, dan kan er alsnog een lerarentekort ontstaan. Het plan van de AOb om drieduizend jonge leerkrachten aan het werk te zetten – desnoods boventallig – haalde het niet.

  Meer artikelen over

        

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties.