Terug naar overzicht

Captain America: superspannend

We kunnen geen genoeg krijgen van de superhelden van Marvel. Vanaf morgen draait de film Captain America: The Winter Soldier in de bioscoop, in 2D en 3D.

In deze vervolgfilm op de eerste Captain America-film uit 2011 komt de Amerikaanse held voor een aantal lastige keuzes te staan. Wie is te vertrouwen bij overheidsorganisatie SHIELD en wie niet? Waar ligt zijn loyaliteit? Bij alles wordt Captain America bijgestaan door oude bekenden Samuel L. Jackson als Nick Fury en de sexy roodharige Natasha, aka de Black Widow (Scarlett Johansson).

Onverwachte wendingen
Niets is wat het lijkt in deze superspannende actiefilm en er zitten een aantal slimme vondsten in. Steeds word je weer op het verkeerde been gezet en verrast door een onverwachte wending of gebeurtenis. Dit geldt althans voor de gemiddelde bioscoopbezoeker; voor keiharde Marvel-fans is het verhaal misschien deels bekend. De decors en special effects zijn erg gelikt en de spectaculaire actiescènes zorgen echt voor zweethandjes.

Voor de leken wordt er veel uitgelegd, waardoor het verhaal steeds te volgen is. Voor de kenners zitten er genoeg dubbelzinnigheden, (historische) verwijzingen en inside jokes in. Blijf zitten tot het einde van de aftiteling!

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?