Terug naar overzicht

CMD-ers reizen af naar Boedapest

Bold, de studievereniging van Communication & Multimedia Design in Breda, stapt maandag in het vliegtuig naar Boedapest. Voorzitter Mitchell Meijs geeft een toelichting.

Waarom juist Boedapest? Wat is daar interessant voor studenten CMD?
‘Afgelopen jaren is er afgewisseld tussen Praag en Berlijn. Er was een frisse wind nodig en Boedapest was de favoriet van heel het bestuur. Maar waarom Boedapest? Boedapest is één van de allermooiste steden van Oost-Europa en schijnt een cultureel hoogtepunt te zijn. Voor ons staan onder andere de Burchtheuvel en de Nationale Galerij op het programma. We gaan met zestig studenten dus je kan je voorstellen wat voor stress dat heeft opgeleverd. Maar we hebben het voor elkaar gekregen en vandaag stappen we op het vliegtuig! We hopen dan ook dat deze studiereis fantastisch wordt en dat het een hoogtepunt van onze studie gaat worden!’

Sinds februari staat Bold ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Waarom is dat zo belangrijk voor een studievereniging. Wat zijn de voordelen?
‘Zodat wij de studenten daadwerkelijk wat kunnen bieden. Het organiseren van uitstapjes en het houden van gastcolleges vergt tijd, moeite en soms ook geld. Met behulp van een serieus bestuur maken wij dit mogelijk en dan is het inschrijven bij de KvK onvermijdelijk. Dat stelt je namelijk in de gelegenheid om een zakelijke rekening te openen waarop een budget kan worden verzameld om bepaalde dingen zoals bijvoorbeeld gastcolleges, activiteiten en excursies groter aan te pakken.’

Welke andere activiteiten komen er nog aan dit studiejaar?
‘Aangezien de Nationale Studenten Enquête dit jaar zo goed is ingevuld willen wij de studenten daar graag voor belonen met een tof feest! De organisatie is al op volle gang. Ook kijken we nog rond voor een toffe expositie of activiteit waar we deel van uit kunnen maken in blok 4. En als klap op de vuurpijl zijn we van plan om een slotfeest te introduceren voor de gehele Academie voor Communicatie en User Experience in samenwerking met studievereniging Comm.on van de opleiding Communicatie.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?