Terug naar overzicht

Punt 7: goed voorbereid de arbeidsmarkt op

Dan heb je na veel ploeteren dat Avansdiploma op zak. En nu? De arbeidsmarkt op, maar dat vergt tegenwoordig vaak  meer dan alleen het opsturen van je cv naar één of twee bedrijven. Punt 7 is een themanummer boordevol tips en trucs om je voor te bereiden op de eerste stappen op de arbeidsmarkt.

‘Wil je opvallen, dan is het zeker aan te raden je brief in een andere vorm te gieten. Een bijzondere presentatie onderscheidt je van de massa’, zegt Sylvia van Gils, communitymanager bij Avans. ‘Er is altijd wel iemand die een beter passend cv heeft, laat je kwaliteiten op een andere manier zien.’

Toiletpapier
In Punt 7 geeft Sylvia diverse tips voor het inzetten van online communicatiemiddelen bij je zoektocht naar een baan. Daarnaast vind je in het magazine ook opvallende voorbeelden uit de praktijk. Zoals Erik en Ingmar die bij een reclamebureau aan de slag wilden. Zij lieten hun boodschap drukken op toiletpapier en vroegen daarmee onder de noemer checkyourshit.nl aandacht voor hun online porftolio.

Solliciteren
Mocht het gelukt zijn met  opvallen tussen de andere cv’s dan is het tijd voor de volgende stap: het sollicitatiegesprek. Maar, wat trek je aan? Ook daarover vind je in het nieuwe magazine genoeg tips, toegespitst op de sector waarin je werkzaam wilt zijn. Een net-afgestudeerde Commerciële Economie zal namelijk minder snel worden aangenomen in de casual kleding van de gemiddelde ICT’er.

Startersbeurs
Stel, het wil echt niet lukken met je eerste baan, dan zijn er in de Avanssteden diverse programma’s die je op weg kunnen helpen. Zoals de Startersbeurs. Voor een vergoeding van 500 euro netto per maand kun je maximaal zes maanden werkervaring opdoen. Bianca van Loon, in 2013 afgestudeerd bij Human Resource Management, doorliep zo’n traject. ‘Je kunt wel thuis blijven zitten, maar ik ga liever aan de slag. Het liep bij mijn sollicitaties steeds stuk op mijn gebrek aan werkervaring.’ Inmiddels werkt ze fulltime als recruiter bij Tempo Team.

Punt 7, de arbeidsmarktspecial ligt nu overal in de bakken en is hier digitaal te lezen.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?