Student leeft in grot

Een 19-jarige Noorse student woont in een zeer opmerkelijk studentenhuis; de grot tegenover haar school.

Ida Beate Løken hoopt met haar actie het milieu te sparen. Ze eet alles wat ze in haar omgeving kan vinden en drinkt regenwater en sap dat ze aftapt uit berkenbomen en gebruikt de douche van school.

Weinig spullen
    ‘Ik houd van de stilte en het feit dat ik zo weinig spullen om me heen heb’, zegt de Noorse in een interview. Ze kwam op het idee door haar vriend, die ook in een grot woont.

• Is daar ook wifi aanwezig? Als student kan je veel zaken missen…maar internet…

• @Dik Kruis, niemand houd jou tegen om in een grot te gaan wonen. zijn we ook van jou gemekker af

• Knap dat je zo kunt leven, ieder zijn eigen Utopia. Al zie ik wel heel veel contrasten in haar Utopia en de mijne. Zo is mijn Utopia absoluut niet toegespits op het Milieu maar meer op consumptie en weelde.

• Toch respect dat ze zo kan leven zonder die moderne technologie. Alleen een grot in Noorwegen lijkt me toch weer te overdreven. @Dik Kruis net zoals @Ca Nary al vermelde dat lijkt me in Nederland niet mogelijk.

• Initiatiefnemers zoals deze jongedame moeten beloond worden. Het is van den zotte zoals Gerard Topper zegt. Al die moderne technieken nemen onze jeugdige medemens volledig over.

• Dit is toch je reinste kolder! Toch respect dat de jeugd nog kan leven zonder die moderne fratsen. Maar een verstandig persoon zal meer kansen creëren dan dat hij weet te vinden.

• Ik denk niet dat we terug moeten willen naar de grotten, deze kan je in Nederland nauwelijks vinden.

• Nu weet ik niet wat de prijzen zijn van kamers in Noorwegen, maar het is natuurlijk ook een stuk goedkoper. Zo hoef je niet bij te klussen. Al is dit naar mijn idee wel een klein grotje om in te kruipen en daar te slapen.

• Geweldig dat ze dit doet, we zouden allemaal terug in grotten moeten gaan. De normale samenleving maakt alles kapot.