Terug naar overzicht

Zweet jij (te) veel?

Twee studenten, ervaringsdeskundigen in overmatig zweten, hebben met hun website zweetikveel.nl een missie voor elke overmatige zweter: ‘Je wilt graag kunnen leven als een “normaal” iemand, zonder je altijd te hoeven schamen.’

Twee hevig zwetende studenten, waaronder de Bossche Avansstudent Siem van Dongen (Advanced Business Creation), weten hoe vervelend het is met klotsende oksels rond te lopen. Het kan zelfs leiden tot sociale angst: ‘Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich altijd veilig voelt. Je wilt graag kunnen leven als een “normaal” iemand, zonder je altijd te hoeven schamen voor je zweetvlekken, stinkvoeten of natte handen’, zegt Siem.

Afkoelen
Het probleem van zwetende oksels zit hem in de welbekende vervelende vlekken in de kleding. Iedereen ziet meteen dat je hevig aan het transpireren bent. ‘Hierdoor houden veel mensen de armen vaak omlaag, tegen het lichaam aan. Maar dit veroorzaakt alleen maar meer zweet, aangezien transpireren juist bedoeld is om het lichaam af te koelen.’

‘Uiteraard hebben wij allerlei verschillende (preventieve) producten geprobeerd, de één was erg effectief, de ander wat minder’, zegt Siem. Omdat de studenten ervaringsdeskundigen zijn op het gebied van hyperhidrosis – de officiële naam voor overmatig zweten – hebben zij  besloten om ook anderen een helpende hand te bieden.

Producten die écht werken
De studenten riepen zweetikveel.nl in het leven, een website met producten die volgens de studenten wél werken. Siem: ‘Wij willen iedereen helpen zich vrij te voelen zonder dat je jezelf terughoudend hoeft op te stellen. Op onze site vind je alleen producten, waar je écht iets aan hebt.’

Punt. Of had jij nog wat?

--

Inderdaad

2014-04-10 20:18:16

-

Verkoop ergens anders je producten

2014-04-09 13:14:57

Ilse

Leuk initiatief!

2014-04-09 12:28:14

Meer lezen?