Terug naar overzicht

Blendle is strak en sympathiek

Online kiosk Blendle is sinds kort in de lucht. De strak vormgegeven website biedt toegang tot ‘alle kwaliteitskranten en -tijdschriften van Nederland’.

Je betaalt per artikel want goede journalistiek kost geld, is de achterliggende gedachte. Nieuwe gebruikers krijgen 2,50 euro cadeau; erg sympathiek. Artikelen beginnen vanaf 10 cent per stuk. Na aanmelding volg je ongevraagd zo’n dertig bekende namen: journalisten, dj’s, televisiemakers. Dat wekt even irritatie op, maar je kunt een persoon met één klik weer ontvolgen.

Niet goed, geld terug
Bijzonder is dat Blendle het ‘niet goed, geld terug’-principe hanteert. Na het lezen van een stuk kun je je geld terugvragen, bijvoorbeeld omdat je het artikel slecht vond, te kort, te lang of te duur. Die functie blokkeert echter na veelvuldig gebruik, zeggen de makers van Blendle.

De website is gebruiksvriendelijk, maar het is wel even zoeken wat het fijnste navigeren is. Gewoon bladeren? Lezen wat Populair is? De tips aannemen van de mensen die je volgt? Wil je lezen wat Trending is? Of wat Realtime is? Ga je Alerts instellen? Keuzestress!

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?