Terug naar overzicht

De waarheid over de zaak Harry Quebert: vuistdikke pageturner

Zelden is het debuut van een Franse schrijver in Nederland zo warm onthaald als De
waarheid over de zaak Harry Quebert. Van het boekenpanel van De Wereld Draait Door tot recensenten van de grote kranten: iedereen is enthousiast. Misschien komt dat wel doordat het boek van Joel Dicker totaal niet Frans aandoet.

Het verhaal: de jonge auteur Marcus Goldman lijdt aan een writer’s block. Dan wordt in de tuin van zijn mentor, sterauteur Harry Quebert, het lichaam gevonden van Nola Kellergan, die ruim dertig jaar eerder op vijftienjarige leeftijd spoorloos verdween.

Quebert is hoofdverdachte. Overtuigd van de onschuld van zijn grote voorbeeld besluit Marcus om de werkelijke toedracht rond de dood van Nola te achterhalen.

Constante spanningsboog
De kracht van het boek zit ‘m in de constante spanningsboog. Wie heeft Nola vermoord en waarom? De waarheid over de zaak Harry Quebert is een vuistdikke pageturner die het niet moet hebben van literaire hoogstandjes maar van een goed geschreven plot.

Punt. Of had jij nog wat?

Laura Janssen

Punt schrijft regelmatig recensies over (nieuwe) boeken, film, tv-series, websites, apps, enz. Check pagina 31 van ons magazine of klik op het oranje blok op onze homepage voor meer recensies :)

2014-05-02 12:28:39

En waarom staat dit hier op de site...?

2014-05-02 10:49:36

Meer lezen?