Terug naar overzicht

Hoe onderneem je succesvol in de sport?

Ben je sport-minded én commercieel ingesteld? Wil je weten welke uitdagingen er zijn voor de toekomst en met welke risico’s houd je rekening? De Academie voor Deeltijd organiseert in samenwerking met Sport-Netwerk op 16 mei een symposium in Breda: Ondernemen in de Sport.

De middag wordt afgetrapt door dagvoorzitter Marvin Visser van SportVisie en werkzaam bij Sportbedrijf Dordrecht. Tijdens het symposium delen twee doorgewinterde ondernemers in de sport hun ervaringen. Met welke risico’s en keuzes krijg je te maken? En welke uitdagingen liggen er in de toekomst?

Nike naar Europa
Hij heeft Nike naar Europa gehaald: Michel Lukkien. Op zíjn initiatief waagde Nike de overzeese sprong naar Europa; in 1977 verkreeg Lukkien als zelfstandig ondernemer het importeurschap van Nike in Nederland. Zeven jaar lang maakte hij deel uit van het Europese management van Nike.

Eerste Nederlandse profvoetbalclub in Amerika
Mike Mossel is mede oprichter én eigenaar van de eerste Nederlandse profvoetbalclub in Amerika; de Dutch Lions FC. Als commercieel bedrijf met locaties in Dayton, Cincinatti en Houston, draagt het de Nederlandse voetbalfilosofie uit in Amerika. Naast zijn marketing ambitie heeft Mossel ook een topsport-achtergrond. Hij voetbalde als prof bij clubs in Nederland (RBC Roosendaal), België (KFC Turnhout) en in Amerika.

Het symposium op vrijdag 16 mei aan de Hogeschoollaan in Breda start om 14.00 uur. Om 17.30 uur wordt de middag afgesloten met een borrel. Toegang is gratis, een bijdrage voor het Jeugdsportfonds is welkom. Inschrijven kan via deze website.

Het symposium is verplaatst naar 26 juni.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?