Terug naar overzicht

Koos Werkeloos

‘Wat heb jij vandaag gedaan?’ vraag ik mijn huisgenoot. ‘Veel gewerkt’, antwoordt hij. ‘Vanochtend heb ik bijles gegeven. Daarna moest ik meteen door om een examentraining te verzorgen en voor oppaswerk. En jij?’ Schuldbewust antwoord ik: ‘Vier afleveringen Game of Thrones gekeken en pluisjes uit mijn navel gevist. Today was a good day.’

‘Ik wilde me minder zorgen maken om werk en meer van het luie studentenleven genieten’

De afgelopen tijd heb ik het voor studentenbegrippen waanzinnig druk gehad. Daarom dacht ik dat het goed zou zijn tijdelijk een veredelde sabbatical te nemen. Ik wilde me minder zorgen maken om werk en meer van het luie studentenleven genieten. Daar slaag ik tot nu vrij aardig in. Veel tijd spendeer ik nu bijvoorbeeld in de voortuin van mijn studentenhuis, waar ik urenlang zorgeloos naar passerende auto’s kan staren. Heerlijk.

Veel vrije tijd leek me ideaal. Ik was alleen vergeten dat een uitwonende student bizar veel kosten heeft. Om DUO daar nu volledig voor op te laten draaien vind ik ook zo sneu en helaas is de magie die ik ‘mijn ouders lief aankijken’ noem al lange tijd uitgewerkt. Daarom moet ik noodgedwongen mijn oude werksleur weer oppakken.

 ‘Beschikt u over redelijke mondelinge vaardigheden? Ja’

Ik ben dus met frisse tegenzin op zoek naar werk, maar ik kan niets vinden of bedenken. Ik maak daarom van die online loopbaantests in de hoop op inspiratie. ‘Werkt u graag met mensen?’ Ja. ‘Wilt u zelf uw werktijden kunnen bepalen?’ Ja. ‘Beschikt u over redelijke mondelinge vaardigheden?’ Ja. ‘Bent u bereid tot lichamelijk inspannend werk?’ Ja. ‘Gefeliciteerd! Uw profiel sluit perfect aan bij de vacature van: Escortgirl.’ Ah. Super. Nee, vriendelijk bedankt. Dan blijf ik voorlopig liever met geldgebrek in mijn voortuin vegeteren.

 Rick Bastiaanssen is derdejaarsstudent Human Resource Management in Breda.

Punt. Of had jij nog wat?

Jep-R

Waarom meld je je niet aan bij de reddingsbrigade. Het is hartstikke leuk en er zijn altijd mensen nodig!!! :D :D

2014-05-08 13:58:04

Meer lezen?