Terug naar overzicht

Paleiskwartier viert feest

Het Bossche Paleiskwartier, waar de Avans-locaties aan de Onderwijsboulevard liggen, viert feest. De wijk bestaat 20 jaar. Dat wordt gevierd met onder andere een popfestival, een duurzame route en een expositie in de kunstacademie.

16 mei is het de dag van de duurzaamheid. Daarom laten allerlei bedrijven en scholen morgen zien wat zij aan duurzame ontwikkeling doen. Ze openen hun deuren voor publiek. Iedereen is welkom tijdens deze Paleistour Duurzame Ontwikkeling.

Paleisvogels
Zaterdag is de dag van de architectuur en zijn verschillende gebouwen en binnentuinen opengesteld, ook kunstacademie AKV|St. Joost. Daar is morgen en zaterdag ter ere van het jubileum de expositie ‘Paleisvogels’ te zien. De expo is morgen open van 14.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Vanaf morgen 15.00 uur begint op het terrein waar de afgelopen jaren ook het HBO Intro Festival was, het feest ZeroPop. Bekende dj’s en bands doen daar op het podium hun ding en er zijn allerlei demonstraties. De entree is gratis.

Openluchtbioscoop
Je kunt ook de Architectuurroute lopen, waarvoor Illustratiestudent Maxine van der Veer een plattegrond maakte (zie afbeelding). Zaterdagavond wordt na zonsondergang de Nederlandse film Soof vertoond in de openluchtbioscoop op het Leonardo da Vinciplein.

Volgend weekend ligt de nadruk op sport. Verdere informatie over het jubileum, de historie van de wijk en het feestprogramma lees je verder op de website van het Paleiskwartier-jubileum.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?