Terug naar overzicht

Veel animo voor Tour d’Avans

Ongeveer 110 Avansmedewerkers en -studenten rijden vandaag de Tour d’Avans. De jaarlijkse fietstocht langs de drie Avanssteden is voor het goede doel: KWF Kankerbestrijding.

Vorig jaar deden in totaal 64 deelnemers mee aan de tour, dus dit jaar is de animo een stuk groter. De route van 100 kilometer voert van Den Bosch via Tilburg naar Breda en weer terug naar Den Bosch. Het is voor het eerst dat iedereen op dezelfde locatie start en finisht. Dat leverde vanochtend in Den Bosch een Atrium op vol fietsen en sportievelingen.

Verkorte route
Nieuw dit jaar is een kortere route van Den Bosch naar Tilburg en terug: ongeveer 50 kilometer. Ter plekke besloten vanochtend echter de meesten in hun enthousiasme mee te doen met de volle 100 kilometer. Slechts drie mensen rijden nu de verkorte route, waaronder docent Emil Talen, die Punt eerder deze week interviewde.

De fietsers rijden in drie niveaus. De recreatieve groep fietst ongeveer 15 kilometer per uur. De sportieve groep heeft een gemiddelde snelheid van 20 kilometer per uur. En de getrainde fietsers fietsen zo’n 30 kilometer per uur.

Broodje
Geen zin om te fietsen maar wil je toch het goede doel steunen? In de Avanskantines kun je een ‘broodje Tour d’Avans’ kopen. Eurest schenkt per verkocht broodje 50 eurocent aan het Avansteam. Deze actie heeft tot nu toe al duizend euro opgebracht.

Eind van de middag finishen alle deelnemers in Den Bosch. Als iedereen binnen is, maakt de organisatie het eindbedrag bekend dat is opgehaald voor de Alpe d’HuZes/KWF Kankerbestrijding.

Meer foto’s op Twitter (#tourdavans) en Facebook:

//

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?