Terug naar overzicht

Academielezing over ‘maatschappelijke bom’ huurwoningen

In Nederland staan ongeveer 2 miljoen sociale huurwoningen. Een deel daarvan verkeerd in slechte staat. Een maatschappelijke bom, volgens Emile Quanjel, lector Innovatie Bouwproces en Techniek. Op woensdag 18 juni geeft hij de Avans Academielezing.

Veel sociale huurwoningen zijn slecht geïsoleerd. Bewoners, die vaak weinig budget hebben, zijn jaarlijks meer kwijt aan hun energierekening. Daarnaast wordt er bezuinigd op publieke en sociale voorzieningen zoals de zorg. Mensen moeten langer zelfstandig blijven wonen. Dit alles heeft een enorme invloed op de bewoners van sociale huurwoningen.

Samenwerking tussen verschillende vakgebieden
Deze ontwikkelingen zorgen voor een nieuwe opgave voor professionals om wijken en specifiek sociale huurwoningen te verbeteren. Hiervoor zijn andere professionals nodig. Zij moeten in de toekomst andere vragen kunnen beantwoorden. Zoals vragen over hoe en met wie we vanuit de geschetste situatie tot oplossingen komen die beter, slimmer en betaalbaar zijn. En welke methodes en technieken daarvoor nodig zijn. Volgens de lector is samenwerking tussen verschillende vakgebieden en expertises de toekomst.

Dit alles komt aan bod in de Academielezing van 18 juni bij Avans in Breda. Aanmelden kan hier, de lezing begint om 19.30 uur.

Punt. Of had jij nog wat?

Joost

Interessant onderwerp maar tijdens Autralie - Nederland...

2014-06-16 15:48:12

Meer lezen?