Terug naar overzicht

Doorstuderen met duizenden euro’s op zak

Twee Avansstudenten hebben een beurs tussen de 7.000 en 10.000 euro ontvangen om te gaan studeren in het buitenland. Rob Cleuren, net-afgestudeerd bij Integrale Veiligheid in Breda, is een van die studenten. Hij gaat naar Antwerpen.

Wat ga je in Antwerpen studeren?
‘In Antwerpen ga ik eerst een schakelprogramma volgen, daarna begin ik aan de master veiligheidswetenschappen. In deeltijd ga ik er een bachelor wijsbegeerte naast doen.’

Filosofie en veiligheid, dat is een aparte combinatie?
‘Tijdens mijn Avansopleiding heb ik een minor rechtsfilosofie gedaan in Leiden. Dat vond ik enorm fascinerend. Het is een combinatie die mist in de veiligheidssector maar wel een waardevolle toevoeging is.’

Je bent een van de twee Avansstudenten die een beurs heeft gekregen van het VSBfonds. Heb je daar veel moeite voor gedaan?
‘Ja, je moet veel papieren invullen. Motiveren waarom je de beurs wilt en ook een zekere mate van maatschappelijke betrokkenheid kunnen tonen. Zo heb ik vrijwilligerswerk gedaan in binnen- en buitenland.’

Wat was je motivering om in aanmerking te komen voor de beurs?
‘De huidige veiligheidssector is erg zwart wit. Bedrijven zien veiligheid vooral als een kostenpost. Ik wil graag aantonen dat dat niet zo is.’

Waarom wil je zo graag doorstuderen?
‘Naar mijn mening is het hbo-niveau de afgelopen jaren gedaald. Iemand die constant zessen haalt, krijgt hetzelfde diploma als ik terwijl ik een acht gemiddeld sta. Ik wil me meer onderscheiden en ik heb het gevoel dat ik meer kan bereiken met doorstuderen.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?